BESTIE VISITING

Heja vsi! Ufa, naporni časi so za mano in na žalost sta tudi pred mano še dva tedna učenja in pisanja komentarjev esejev in podobno. Tokrat bo fokus samo na pravu. Ha, človek bi mislil, da sem prišla študirat švedščino, glede na to koliko dela sem imela z njo. Sedaj pa hitro skozi vse dogajanje v zadnjih ... osmih dneh se mi zdi. Hazelnut latte (made by me) na moji levi pa mi bo pomagal, da ne bom slučajno kaj pozabila. ;) 

Petek: Sittning Night. Dopoldne učenje švedščine, popoldne delanje zadnjih popravkov pri eseju in okoli 3.30 skok v Systembolaget ter nato priprave na večer. Hitro štimanje v odpravo v stilu 20ih (Great Gatsby Theme) in hitenje v Lund na pre-party, ki se je začel ob 5.30. Prva vožnja z avtobusom po Lundu in seveda zamujanje. Ampak še vedno sem bila dovolj časa tam, da sem vsaj malo lahko spila in se vklopla v sproščeno vzdušje, ki je vladalo med vsemi ostalimi, ki so bili že več časa tam. Ob 7.00 smo stali pred vrati Hallands Nation-a, kjer smo imeli sittning. Po par minutkah smo preskočili vrsto pred nami (ZELO čudno za Švedsko - spomnila sem se, da moram še napisat en blog post o tem, kaj vse je zelo čudno pri nas in zelo običajno tukaj :D prihodnjič!) in odbrzeli v četrto (dejansko tretje - še ena švedska fora) nadstropje, kjer je bilo že vse pripravljeno za nas (in še za eno drugo skupino s popolnoma drugačno temo večera). Da na hitro povzamem kaj je sittning: plačaš, prideš, vzameš welcome drink (ali dva :D), se vsedeš, poješ švedske pesmi (oziroma se trudiš prebrat besedilo z lista in upaš, da noben ne bo opazil, da nimaš pojma kaj poješ), poješ predjed (njam, trikotnik iz listnatega testa polnjen s špinačo in rikoto ali kozjim sirom - ne vem kaj točno smo imeli), piješ, poješ še malo, poješ še malo več zato ker ti sosednja miza zapoje pesem kontra v smislu "kako ste slabo zapeli, ponovite vajo", piješ, poješ, ješ glavno jed (divjačinska pečenka, ravno prav sočna, lepo rdeča v sredini, mmmmmm, pečen krompir kot nekakšen debel čips ampak zelo sočen, seveda vse skupaj v omaki iz lisičk, njamaaaa!), piješ, poješ, poješ, klepetaš, uživaš v sladici (v eni in pol, saj sva z Jen pojedle še eno ekstra, ki je slučajno ostajala - zelo čokoladno testo z mandljevo-vaniljevo kremo na vrhu in s polivko iz pasijonke), in na koncu še piješ in poješ malo. Nato smo odhiteli nazaj v Sparto (študentsko naselje) na middle-party (ja, tako je to na Švedskem haha, pre-party, party part 1, middle party, party part 2, after-party), kjer smo nekaj časa vsi peli kot lisice (if you know what I mean ... what does the fox say? :D). Potem pa tekli nazaj do Hallands-a in v zadnji minuti ulovili vstop brez čakanja v vrsti, ki nam je bil dovoljen do 11.30, saj smo bili na sittningu. No, potem pa še ples v Hallandsu (party part 2). Moj after-party je bil odhod v Malmö in spanje.


Untitled

Untitled

Untitled

Sobota: Mijau mijau. Učenje popoldne, zvečer in nekoliko ponoči, saj je imel nekdo v bloku mega žurko in se tako ali tako ni dalo spat, tako da sem to izkoristila za učenje švedščine.

Nedelja: Dolgčas. Učenje in hranjenje. That's it.


Afterlight

Ponedeljek: Dan D. Najprej je bilo treba poslati končno verzijo eseja (do 12ih). Nato učenje, saj sem imela ob 7.15 ustni izpit iz švedščine (naredila sem, rezultate zvemo drugi teden, saj je bilo treba opravit še pisni del). Po izpitu pa tek na vlak iz Lunda do Malmöta, kjer sem počakala Nino, ki je prihajala z vlakom z letališča v Copenhagnu. Wiiiii. Ko je prišla, smo se hitro odpravile v stanovanje, kjer smo si naredile odlično hawaii pico in nadoknadile vse zamujene pogovore v teh dveh mescih.



 
Untitled

Afterlight

Torek: Malmö. Ja, Nino je bilo treba malo sprehoditi po mestu, do morja, do plaže, do trgovin, itd. Zvečer pa se nam je pridružila Hanna (ter kasneje še njen predragi Ivan), da smo še malo skupinsko poklepetali v angleščini.


Afterlight

Untitled

Afterlight

Sreda: Zanimivo. Zjutraj sem se učila, ob 1.30 pa smo imeli v okviru našega predmeta organiziran obisk odvetniške pisarne v Malmötu. Oh, ali lahko kar ostanem tukaj in se zaposlim tam? Mannheimer Swartling odvetniška pisarna je vodilna odvetniška pisarna ne samo na Švedskem ampak v celotni Skandinaviji, s pisarnami po celem svetu. O tem kako super zgleda, saj smo seveda na Švedskem in je odličen dizajn pač samoumeven, ne bom niti govorila. Odvetnik, ki je vodil predstavitev (pomagala mu je še ena odvetnica), ima mamo iz Kopra (haha, kako je majhen svet) ampak ne govori slovensko. Seveda je bilo treba vprašat ali je možno, da se slovenska pravnica, ki noče živeti v Sloveniji več, lahko zaposli pri njih. Odgovor je bil pozitiven. Tako da, vemo kam ciljam od sedaj naprej ... In seveda, po švedsko, se je predstavitev končala s "fiko", kavo in cimetovimi rolicami, ter neformalnim pogovorom, saj sta bila oba precej mlada in pripravljena z nami deliti vse možne podrobnosti. Nina je ta čas bila z dvema Nizozemkama, prijateljicama od Sarah (moje sošolke). Po predstavitvi smo se vsi skupaj odpravili v Lund, "turistke" po mestu, jaz in Sarah pa na zadnjo lekcijo švedščine. Zvečer sva z Nino bile obe tako utrujene, da smo namesto v pub, kot je bilo najprej zmenjeno, odšle kar domov. Jaz sem nekje okoli 9ih že spala na kavču. Ja, tako hudo je bilo.

Četrtek: Nič posebnega. Na žalost sem se morala resno pripravljat za pisni del izpita iz švedščine, tako da ni bilo časa za nobene posebne dogodivščine. Edino laundry, to je vedno dogodivščina.

Afterlight

Afterlight

Petek: Ah. Zjutraj sem se učila. Nina me je zapustila ob 12.15, ko se je usedla na vlak, ki jo je odpeljal nazaj na letališče v Copenhagnu. Sama sem si nato privoščila kosilce in se zakopala nazaj v knjige, dokler ni bilo treba odhiteti v Lund na izpit. Uf, bilo je bolj zakomplicirano kot sem pričakovala. Slovnica ok, pisanje ok, branje in odgovarjanje na vprašanja o tekstih ... haha saj se hecajo. Ni mi ravno šlo, ampak ok, upam vseeno na najboljše. Ko sem prišla domov, po dveh urah in pol pisanja izpita (imeli smo 3 ure na voljo) sem si odprla pivo ter se najprej malo odpočila, nato pa začela s pripravo skutne torte za Miha in Metko. Bala sem se, da ne bo uspela, ker sem malo eksperimentirala, ampak ... YUM! Najboljša do sedaj! ^^

Afterlight

Afterlight

Untitled

Untitled

Afterlight

Sobota: Welcome back M&M. Zjutraj sem malo več spala, ker sem očitno še vedno totalno utrujena od celega tedna. Potem pa pucanje celotnega stanovanja, da sta lahko M&M prišla nazaj domov v čisto in dišeče stanovanje. Ko sta prišla, smo pojedli par reči iz skrinje in seveda mojo skutno (njami) torto. Po kosilu pa počitek. Za vseh. Tudi zame, kljub temu da nisem jet-legged. ;)

Afterlight

Afterlight

Afterlight

Ojoj, koliko je bilo treba povedat. Jah, tako je, ko ne pišeš redno. Ampak ja, kot ste lahko videli, sem bila kar zaposlena. Zdaj se mi zdi, da bo dva tedna malo mir, saj se bo treba učit. Ampak, v petek že imam nekaj v planu. Mogoče povem več drugič, ko bo bolj sigurno. ;)

Hej då, Kaja. ♥

P.s.: Če so vam všeč moje slike in jih želite videti še več ali v večji velikosti, obiščite moj Instagram ali Flickr. If you like my photos and you want to see more of them or in a better resolution, visit my Instagram or Flickr. :)

P.s. 2: Če bi kdo rad recept za katerokoli jed, ki sem jo pripravila, naj samo reče. Z veseljem bom delila svoje ideje. If anyone wants a recipe for any of the dishes I made, just say so. I would love to share my ideas with you. ;)

7 komentarjev:

  1. Uuuu cheesecake! :) Res mi je všeč nov izgled bloga. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem vesela, da sem odkrila tvoj blog. Mi je zelo všeč tvoj način pisanja :) Se pa ne bi branila recepta za skutino tortico, izgleda zelo okusno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :) recept je že nekaj časa v planu, upam da ga bom hmali tudi objavla. :)

      Izbriši
    2. Ravnokar em se zavedla, da sem kljub tvoji pohvali dizajna, popolnoma spremenila čez noč izgled. Sem hotela nekaj svojega, tako da je bilo treba vse malo spremenit. Upam, da bo tudi zdej všečno :)

      Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT