A little bit different :)

Hejsan, hur är det? Bra? Jag är inte så bra eftersom jag har mycket saker att göra, men jag vill inte.

Ok, dovolj švedščine za ta post, a? Bistvo: ful mam dela, ampak se mi nič ne da delat. Nič novega ;) ko je treba resno začeti delati za šolo je vse ostalo toliko bolj zanimivo, da preprosto ne preostane nič časa za pisanje skupinskih projektov in esejev. Taki smo študentje. ;)

No, kot ste opazli, malo (precej) sem spremenila izgled bloga. Naveličala sem se rozastega punčkastega izgleda in izbrala nekaj bolj resnega in modernega. Upam, da vam je všeč, saj meni je zelo!

Sedaj pa nazaj na "dnevnik". V torek smo imeli še zadnja prava predavanja na pravni fakulteti pri predmetu Introduction to Swedish Law. Tokrat na meniju: družinsko ter mednarodno zasebno pravo. Oboje precej zabavno, še posebej prvi del, družinsko pravo. Profesorju je bilo zabavno dejstvo, da je v nekaterih drugih evropskih državah potrebno bivšemu zakoncu v določenih primerih plačevati preživnino po ločitvi. Na Švedskem tega seveda nimajo (poleg nekaterih drugih institutov, ki so pri nas običajni). Torkovo popoldne in večer sem preživela za računalnikom ob pisanju skupinskega projekta o švedskih ustavnih institutih. Boooooring. But had to be done.


Afterlight

Z isto temo sem se ukvarjala tudi v sredo dopoldne, nekaj pred poldne pa sem imela govorilne ure pri glavni profesorici pri predmetu ItSL, da mi je pokomentirala uvod v esej. Pridna Kaja je dobila same pohvale. Zdaj me je prav malo strah, da ne bo zadovoljna s celotnim esejem, glede na to kake hvale sem prejela ob uvodu, ki je bil seveda čisto navaden in napisan precej na hitro. No ja, upam da bo zabavna tema. In da se bom kmalu spravila resno pisat (v torek popoldne, obljubim.) Po tem sem si privoščila eno kavo v Starbucksu in testirala svojo švedščino ter razumevanje mojega imena. Recimo da je natakarici skoraj uspelo prav napisat Kaja. But at least she tried. Tako kot se jaz vedno trudim govoriti švedsko in me čisto vedno vprašajo kaj novega in nerazumljivega in se moram tako izdati in povedati, da na žalost pa ne govorim toliko švedsko, da bi lahko vrgla celo debato z njo. Ko sem prišla domov sem se še malo ubadala s skupinskim projektom, nato pa sem se naštimala za večerjo pri Masamiju in Garryu (Mihov šef). Prvič v življenju sem jedla suši. Njama! Super je bil. Definitivno ga bom še velikokrat v prihodnosti jedla, če bo seveda priložnost. Celoten večer je bil zelo zabaven in prijeten. :)


Afterlight

Afterlight

Untitled

 

Untitled

Četrtek: jutranja utrujenost in delo za šolo. Zvečer pa (končno) žur s sošolkami in sošolci (pravniki). Bilo je zelo zabavno, saj smo prvič nekaj spili skupaj in si tako veliko več povedali kot če ne. Še posebej zato, ker smo igrali "Never have I ever" in tako izvedeli cel kup "skrivnosti" en o drugem (tudi take, ki jih resno nisem hotela slišat). Po par urah druženja v sobi od enega od sošolcem smo se odpravili proti Lunds Nation, kjer je bil Penthouse Club, torej v najvišjem nadstropju + na terasi. Fancy stuff, yes. ;) fajn smo se naplesali, podružili in nasmejali. Naslednji dan smo bili pa čisto vsi mačkasti, seveda.


Untitled

 

Untitled

Untitled

No pa še petek. Seveda se je bilo najprej treba naspat po zelo naporni noči. Popoldne sem morala v Lund, saj smo se dobila z Glennom in Sarah, da smo naredili dejansko nekaj skupinskega za skupinski projekt. Nato pa nazaj domov še malo počivat. Zvečer pa smo imeli "poslovilno" večerjo za Miha, saj je danes na vse zgodaj odletel proti Ameriki. Na večerjo sta prišla še Mihova sodelavca, Aurelien in Steve, tako da je bilo še bolj družabno.

Afterlight

Ok, mislim da mi je zdaj dokončno zmanjkalo izgovorov za učenje oziroma drugo delo za šolo in se moram sedaj, ko je blog napisan, res spravit na delo. Joj joj, ni volje.

Hej då, Kaja. 

2 komentarja:

  1. Uuuuuuuuf, spet en kup zabavnih fotografij in še več hrane :-P
    Človek res rata lačen ob branju tvojih objav :-P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, bi morala malo zmanjšat na hrani, ker se mi zdi da se obleke že malo pritožujejo :D

      Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT