Kräftskiva

Ker sem preveč lena, da bi se hitro umila in oblekla ter začela delati vse mogoče za faks, bom čas ob jutranji kavi in lovljenju sončnih žarkov, ki skozi okno padajo name, izkoristila za pisanje, ker vem da sem malček v zamudi.

V soboto je moje lenarjenje in uživanje na plaži zmotil Miha, ki je opazil, da sem mu prejšnji večer vzela pivo in mi je ukazal, da mu moram it kupit eno novo (oziroma 4). Imela sem približno 25 minut, da sem vse pospravila v torbo in se kar se da hitro usedla na kolo in odkolesarila do Systembolageta, ki se ob sobotah zapre ob 3h (mislila sem, da ni šans, da bi prišla pravočasno). Vsa potna ter ponosna, ker mi je uspelo v času priti do trgovine, sem na hitro kupila piva.

Doma sem se preoblekla in pripravila za večerjo v Lundu. Kot sem že parkrat omenila, so nam v soboto mentorji pripravili večerjo z imenom Kräftskiva, oziroma Crayfish dinner po angleško. Bistvo je, da se je rake (čeprav smo imeli zraven še goro druge hrane), klepeta in ob lepih švedskih pivskih pesmih tudi kaj spije (eno sem poznala in veselo pela zraven!). Bilo je super. Vsi smo bili na koncu zeloooo siti. Na žalost je konec večerje pomenil tudi konec večera, saj skoraj nihče ni bil navdušen nad idejo, da bi šli plesat v enega izmed odprtih nationov, tako da smo šli kar domov.

Nedeljo sem celo prespala oziroma prelenarla, saj se mi preprosto ni dalo prav nič. Miha je za kosilo naredil odlične polnjene paprike in me "prisilil" da sem probala in pojedla pol paprike in celo preživela. ;) Zvečer pa sva spremljala košarkarsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško.


V ponedeljek se je faks spet začel ob 8.15. Zjutraj smo imeli drugi del predavanj o zgodovinskih aspektih švedskega prava (yawn!). Po predavanju sem imela namen iti v knjižnico in prebrati čim več knjige, ki je študijsko gradivo za ta predmet, ampak ker je bila knjižnica polna, sem raje odšla domov. Doma pa je bil tudi Miha, nekoliko bolan in zelo vesel, ko sem pripravila pico za oba. Nato pa sem se kmalu spet odpravila v Lund, kjer sem imela predavanje iz kazenskega prava in postopka. Samo predavanje je bilo zelo osnovno in profesor ni povedal čisto nič novega, vendar pa moramo zato sami toliko več narediti, saj bomo imeli prihodnji teden kvazi moot court (za tiste, ki ne veste kaj je to: neke vrste role-play, pri čemer bodo nekateri sodniki, nekateri tožilci drugi pa branilci) in se moremo seveda zelo dobro pripraviti. Sama sem v skupini tožilcev. Uf, to bo še zanimivo (in naporno).


Po predavanju na pravni fakulteti pa sta sledili še dve uro švedščine, po katerih sem bila že tako utrujena, da sem po mojem izgledala kot kakšen zombi. Dež, ki je lil zunaj, pa ni čisto nič pomagal, ampak je vse samo še poslabšal. Komaj sem čakala, da lahko pridem domov, se zavijem v toplo odejo in zaspim.

Nekoliko mi je žal, da se nisem danes bolj zgodaj zbudila in šla tečt, saj je zunaj zelo lepo vreme, ampak mislim, da je tudi spanec bil zelo fajn ideja, saj se zdaj počutim vsa polna energije za branje, pisanje, učenje švedščine, itd. Tako da bo najbolje, da kar grem na delo. ;)


P.s.: Zadnja slika z večerje (očitno) ni moja (glede na to, da sem jaz na sliki), ampak jo je naredil Taylor. Samo povem. Zaradi avtorskih pravic pa tega. :D

P.s. 2: Če koga zanimajo take reči, sem odkrila en super giveaway :) klikni me! Res super zadeve, tako da (predvsem puncam verjetno) priporočam sodelovanje. ;)

Hej då, Kaja. 

2 komentarja:

 1. aaaaah, vsa ta hrana, človek rata kar lačen! :-P
  Imaš pa res srečo s svojim bratom, ki ti vedno kaj slastnega skuha :-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Maš prav ja :)
   Miha je super. V nedeljo je naredil polnjene paprike, dva dni nazaj pa rižev narastek. Yum!

   Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT