End of Week No. 5

O ja, to bo že moj peti teden na Švedskem. Kako beži čas. In se mi zdi, da bo zdaj, ko bo treba resno začeti z delom za šolo, tako za pravo kot za švedščino, čas samo še bolj bežal, kot za nalašč, da ga bo primanjkovalo za učenje. Sneaky time!

Kje smo ostali? Četrtek, saj res. No ja, po tem ko sem blog napisala in objavila, se dejansko nič posebnega ni zgodilo, razen to, da sem zaključila s pisanjem uvoda v moj "essay" in se nekoliko učila švedsko, kar sem počela tudi v petek dopoldne, poleg tega, da sem uživala v yummy zajtrku (ja, če še niste opazili, sem food addict, in več kot 50% slik je verjetno slik od hrane - deal with it).

 

Okoli 1ih sem se z Nikto in Hanno dobila v Lundu. Najprej smo nabavle vse potrebno (testo, smetano in jagode), nato pa odšle do Hanne, kjer smo pripravile torto za Michiela, saj je v ponedeljek praznoval svoj 21. rojstni dan. Kljub temu, da smo torto ekstremno hitro pripravile, je bila zeloooooooo dobra in Michiel jo je bil več kot vesel. :) Po sladkanju smo se še malo odžejali in preživeli večer v fajn družbi, ter ob šetanju po Lundu, saj nikakor nismo našli primernega placa ali žura, kamor bi se lahko dali. Noč sem prespala pri Hanni na kavču, saj se mi ni dalo hodit domov. Postanek v McDonaldsu pa je seveda bil "a must". ;)




 


V soboto zjutraj me je najprej čakal "walk of shame". No, kind of. Tako sem se počutila zaradi istih oblek kot prejšnji večer in nekoliko skuštrane frizure ter razmazanega make-upa. Pa kaj, saj me noben ne pozna. Sobota je bila utrujena in lena. Po tem ko sem pospravila sobo (Miha pa preostalo stanovanje), sva si privoščila pici iz Vapiano in kratek skype chat z (čisto) vsemi domačimi (na domači terasi v Plavah). Preostanek sobote sem preživela ali v postelji ob gledanju Bones ali za pisalno mizo ob učenju švedščine. In ne, čeprav zveni, kot da se jo zeloooo veliko učim, se je ne toliko, saj je precej naporno se učit še en nov jezik in z razliko od francoščine (don't wanna talk about that), se tokrat zelo posvečam besedišču in to pobere veliko časa. Ampak mislim, da mi ga bo še zelo veliko. Men jag älskar svenska eftersom det är inte dålig. ;)

V nedeljo sem, kljub temu da je bila nedelja in bi jo lahko brez slabe vesti izkoristila za spanje, vstala relativno zgodaj in se okoli 10ih odpravila na potep po Malmötu. Najprej do Turning Torso-ta, nato do morja oziroma plaže, nato kratek postanek v kafiču, nato pa domov. Kljub temu, da je pihalo za me odnest, in je bilo zaradi tega precej mrz (brrrrrrr, še dobro, da sem imela kapo s sabo), sem se imela super. Ljudje pa so se, ne glede na mraz, kopali v morju. No, bolj skakali v morje in hitro iz njega. Ko sem prišla domov, je Miha že pripravljal odlično nedeljsko kosilo. Po kosilu pa je sledilo delanje domače naloge v švedščini. Joj, počutim se kot da bi bila spet v srednji šoli, saj vedno pustim domačo nalogo za nedeljo zvečer.









 

Kaj pa danes? Na srečo, je po urniku, danes edini dan v tem tednu, ko sem morala vstati ob 6.30. Program kot običajno: predavanje ob 8.15. Tokrat je bilo na vrsti delovno pravo (booooooring!). Nadaljevanje predavanja smo imeli popoldne ob 3h, vmes pa sem skočila domov malo pogledati švedščino, da sem imela vsaj nekaj pojma na predavanju, ter na kosilo (njam njam fried kitajski rižek z jajcem in grahom). Da ne pozabim, sedaj smo v treh tukaj, saj se nama je z Mihom pridružila Metka, Mihova punca. :)

 

Mislim, da sem svojo dolžnost (danes mi je prav pašalo se malo razpisat, saj sem z razliko od vseh prejšnjih objav, to pisala na računalniku in je zato šlo bolj hitro, tako da dejansko ni bila dolžnost) opravila. Zahvaljujem se vsem, ki me redno spremljate (več kot 5400 ogledov že!), berete (tudi na skrivaj, brez kakršnihkoli lajkov ali komentarjev), komentirate, klikate, itd. Vsa podpora je dobrodošla, vsi komentarji, vsa dobra volja... Veseli me, da lahko svojo švedsko dogodivščino delim z vsemi vami in upam, da boste vztrajali z mano.

Hej då, Kaja. ♥

6 komentarjev:

  1. Jaz te redno prebiram :) ker je res krasno brati nekaj dnevniku podobnega in ne samo modnih blogov, ki jih imam že vrh glave. Ko boš imela kaj časa, pa se priporočam za kakšno učno lekcijo švedščine, ker si teh severnih jezikov sploh ne predstavljam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Z največjim veseljem ti dam kako učno uro, čeprav zaenkrat nimam ravno nekaj veliko pojma o tem :D vedno ko mislim da znam kaj in sprobam to v baru ali kavarni ali trgovini, vedno me vprašajo nekaj novega in moram spregovorit v angleščini. :D

      Izbriši
  2. Tortaaaaaaaaaaa :-) Vse najboljše Michiel :-)
    Ah, spet same lepeeeeeeeeee slikceeeeeeee :-)
    Bomo vztrajali s tabo do konca, je zelooo zabavno in zanimivo prebirat tvoj blog :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upam, da bom tudi jaz vstrajala do konca (s pisanjem). Taki komentarji so točno to kar rabim, da dobim zagon za nove objave :) hvala ti!

      Izbriši
  3. Božanskaa torticaaa in vsa ta hranaaaa :) Njamaaa! Je McDonalds tako dober kot pri nas? Francoščino si se učila? Meni je pa tako lep jezik :D sem se jo eno leto učila ampak v osnovni šoli :D Res je zanimivo brat tvoj blog tako, da upam oziroma si želim, da boš vztrajala s pisanjem do konca :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, se mi zdi kot da stalno jem tle, ker objavljam tolko slik od hrane ... ampak ni res :D
      McDonalds je enak ja, perfect drunk food, edino malo dražji se mi zdi da je.
      Se strinjam, zelo lep jezik, ampak v gimnaziji nisem očitno imela dovolj motivacije, da bi se ga resno naučila :)
      Za vse vas, ki me pridno berete, bom vztrajala! Vsak tak komentar just makes my day :)

      Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT