Fredag och helgen

Uf, naporen vikend (= helg) je za mano. No, dokaj. :)

V petek sem vstala zgodaj, da sem lahko vsaj še malo ponovila kar smo se učili na tečaju švedščine, saj sem ob 11ih imela izpit. Če bi vedla, da bo tako enostavno, se ne bi toliko sekirala in učila. No ja, imam pa boljšo podlago za nadaljevanje. Vprašanja so bila multiple choice in pri večini so bili odgovori taki, da je samo pravilen zvenel v redu, ostali so bili pa nekaj takega kot: Za zajtrk jem tuš. Ker imajo na švedskem tako prakso, da moraš izpit pisat vsaj eno uro (celoten čas je bil 2 uri), in v tem času ne smes zapustiti sobe, razlog za to pa je, da si lahko dejansko v zamudi do ene ure in lahko kar uletiš noter. Ampak to samo prvo uro. Potem pa lahko samo zapustiš sobo. No, ker mi je pisanje izpita pobralo zgolj 20 minut, sem si privoščila, po priporočilu ene od učiteljic, kratek power nap na mizi.

Po izpitu smo se Nikta, Michiel, Christina (Španka, ki bo študirala medicino z Nikto) odpravili na kosilo v italijansko restavracijo v Lundu, Italia, in se pošteno najedli. Nato sem skočila domov, odložila učbenik in delovni zvezek za "nadaljevalni" tečaj švedščine (93€ sem dala za obe! Det var dyrt!) in se pripravila na večer. V planu smo imeli obisk puba v Hallands nation ter nato žuranje tam, vendar nam ni uspelo priti v pub, ker je bil že preveč poln in smo se zato raje odpravili v pravi pub in se tam malo podružili.




V soboto sem si privoščila dolg spanec nato pa obisk H&M-a, ker sem si morala poiskati oblekco za zvečer, kar mi je tudi uspelo (in ne samo oblekco :P). Popoldne sem se najprej pridružila Mihu na BBQ-ju z njegovimi sodelavci, tako da sem spoznala še nekaj novih ljudi. Zvečer pa smo nekateri člani naše mentor group odšli na pre-party do enega izmed mentorjev, ki živi v Malmotu. Pravi party naj bi bil v klubu imenovanem KB (kulturbolaget), vendar...khm. Na kratko? Preveč alkohola za vse. :D (in preveč zabavnih drinking igrc)









Posledično lahko tudi nedeljo zelo na kratko opišem: spanje cel dan. Imela sem enega ogromnega mačka. Lahko bi rekli, da je bil kar lev. Finally! :D

Hej då, Kaja. 

6 komentarjev:

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT