Jag är så trött.

Jaz sem tako utrujena. Ja. Z razliko od Ljubljane, kjer smo lahko zabušavali vse do decembra enkrat, je tukaj treba že resno delat, kljub temu da smo šele septembra.

Nedeljo sem preživela za knjigami. Razen odlične rižote s piščancem in bučo, ki jo je pripravil Miha, ni bilo nobenih preveč svetlih trenutkov na deževno nedeljo.

Ponedeljek pa je bil samo še slabši. (Preveč) zgodnje vstajanje (ob 6.30) v deževno in dokaj hladno jutro se je nadaljevalo z zeeeelo dolgočasnim predavanjem o tem, kako moramo pisati "esej" (dejansko je to ena konkretna seminarska naloga ali karkoli že, saj mora imeti 20 strani). Seveda še vedno nimam pojma o čem bom pisala, tako kot vsi ostali, do petka pa moramo oddati uvod. Uf. To bo še dela ta teden. Nato sem bila do 1ih prosta in sem čas izkoristila za brskanje po literaturi v knjižnici, da bi odkrila kakšno primerno temo za pisanje, ampak iskalna akcija ni bila uspešna. Na žalost. Zato sem raje šla na kavo in kosilo. Ob enih smo imeli še kar zanimivo predavanje o švedskem ustavnem pravu. Kljub temu, da sva s Sarah po predavanju odšle še na eno kavo, sem bila med dvema urama švedščine totalno utrujena. Še dobro da me je domača postelja in "ena tona" čokolade oziroma čokolatinov, ki sem jih nabavila v trgovini, me je zvečer potolažila. :)

V torek se je dan začel pravom, švedskim ustavnim, nato pa nadaljeval s pripravo na moot court in pisanjem uvoda v essay. Med predavanjem o ustavnem pravu sem dobila idejo, da bo najbrž zanimivo, če napišem kaj o razliki med ureditvijo "freedom of press" in "freedom of expression" v Sloveniji in na Švedskem. Na Švedskem recimo lahko na internetu preveriš koliko davka plačuje tvoj sosed, na faksu pa lahko  izveš ocene svojih sošolcev ali karkoli drugega, kar se šteje kot official information. Zanimivo, ne? Kaj bi na to rekla Pirc Muserjeva? Kosilo sem si nabavila v Max-u, švedski verigi s hitro hrano. Uf, ogromno maščobe in ogljikovih hitratov. Pa kaj. ;)

 
V sredo sem imela faks samo popoldne, ampak sem kljub temu morala vstati ob 7ih, saj sem si rezervirala veliko sobo za laundry, tako da sem se dopoldne ukvarjala s tem (še vedno mi je to zelo zabavno opravilo). Za kosilo pa sem prvič probala narediti klasično ameriško jed, Mac & Cheese. Njamaaaaaaa, kako je bilo dobro. Za posladek pa še malo Ben&Jerry's sladoleda, da je bilo kosilo res popolnoma ameriško. :D Ob 5ih sem šla na Švedščino, kjer smo začeli delati na pretekliku. Samo eno stvar lahko rečem o tem: we're fu**ed. V švedščini so nepravilni glagoli v pretekliku PRAVILO, pravilni pa izjema. Ha. Zato se moramo naučiti cel kup glagolov na pamet. Jupi! Zvečer sem malo skypala z domačimi, ampak tokrat celo z nono in mačko. Potem pa še z Mihom navijala za naše košarkaše, vendar na žalost ni pomagalo. Better luck next time. ;)



Trenutno sedim na vlaku in se vozim nazaj v Malmö, saj sem ravno zaključila s faksom za ta teden. Vsaj s predavanji. Moot court je bil zelo zabaven, kljub temu, da nam ni uspelo, da bi obsodili posiljevalca. Seveda ne, če pa si je obramba kar zmislila dokaze in priče in duševno bolezen žrtve in podobno. But we did our best. ;) Danes bo pa treba dokončati uvod v essay, da bom jutri lahko začela s podaljšanim vikendom. :D



Še jutranje vreme...


Hej då, Kaja. ♥

4 komentarji:

  1. Oh ja, do sedaj sem samo brala, kako zaposlena si cele dneve, sedaj se ti bom pa pridružila tudi jaz, ker jutri začnem s pripravništvom v OŠ, za vikende pa še študentsko delo, tako da bo pestro :-)
    Ah, pa spet neka super hrana, dobro da imam sedaj kosilo, drugače bi bila lačna :-P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lepo, da se ne samo meni dogaja. :)
      Kakšno pripravništvo pa?

      Izbriši
    2. V OŠ ... 4. razred imam, pa 10 mesecev delaš zastonj :-)
      No, ubistvu pomagaš učiteljici, pa se učiš zraven pa tako, samo te itak porabijo za vsa nadomeščanja, podaljšana bivanja pa tko :-) Ne bo dolgčas :-)

      Izbriši
    3. Zveni zanimivo :) lycka till! ;)

      Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT