SPINACH GRILLED CHEESE

Afterlight

Očitno izzivi, kjer moram hrano kuhati in jesti in ne paziti kaj točno jem in se odrekati nekaterim grešnim zadevam, niso tak problem zame. Včeraj za kosilo sem že preizkusila prvo stvar iz moje prejšnje objave: Popečen sendvič s špinačo, pinjolami in mozzarello. Dejansko je to toast no. Nisem ravno strokovnjak za prevajanje hrane iz angleščine očitno. Torej, ne bom več nakladala. Recept sem dobila tukaj. Seveda, sem ga priredila malo po svoje, kot vedno. Bilo je enostavno in odlično kosilo! Še posebej za vse tiste, ki ste oboževalci takšnih in drugačnih sirov (kot sem jaz). Upam, da bom koga prepričala s to odlično (zelo redilno) zadevo, in da jo boste preizkusili. Jaz ga bom definitivno naredila še kdaj.

Uporabila sem:
2 kosa kruha (raje kot francosko štruco, ki sem jo jaz uporabila, ker je slučajno ostajala, uporabite kak večji kruh)
25 g špinače
50 g mozarelle
0,25 dl pinjol
velika žlica olivnega olja
maslo

Priprava (bolj eksperimentiranje):
Špinačo sem najprej popekla na olivnem olju, nato pa jo, ko se mi je zdela dovolj popečena, zalila z vodo, da se je skuhala (prvič sem delala tako špinačo, tako da nisem imela pojma kaj točno delam). Ko je voda izparela sem v ponev stresla še pinjole in jih malo popekla. Kruh sem na zunanji strani namazala z maslom. Nato pa sem v sredino naložila vse sestavine (skuhana špinača, na koščke zrezana mozzarella in popečene pinjole). Sendvič sem nato dala v ponev in ga na nizki temperaturi popekla na obeh straneh, ravno toliko, da se je sir lepo stopil. Mogoče bi ga lahko malo več, da bi lepo dobil malo več barve in skorjice na obeh straneh. Nasvet za drugič, ko ga bom delala.

I guess I don't have problems with challenges, where I have to make and eat food like I have with challenges where I have to say NO to food, specially the fattening one. I made the first thing from my last post for lunch yesterday: Grilled Cheese with Spinach, Mozzarella and Pine Nuts. I go the recipe here. Of course I altered it a little, as I usually do. It was an easy to make and delicious lunch. Specially for those, who are in love with al sorts of cheese (like I am). I hope I will convince some of you to try this recipe. I will definitely make it again sometime in the future.

I used:
2 pieces of bread (it's better to use a bigger one than I did - we had some French loaf left, so I had to use it)
25 grams of spinach
50 grams of mozzarella
0,25 dl of pine nuts
tablespoon of olive oil
butter

The making (it was more of an experiment):
I first fried the spinach on the olive oil in a pan a little bit and then, when I felt like it was done enough, I added water and waited that it all boiled out (it was my first time doing thing, so I didn't really know what I was doing). After that I added the pine nuts and baked them in the pan for a little bit. I spread the butter on the outer side of the bread pieces. Then I added all the ingredients in the middle (cooked spinach, cut into pieces mozzarella and a little bit roasted pine nuts). I put the sandwich into the pan and roasted it on low temperature on both sides. I probably should roast it a little bit more, so it would turn a little bit brown, but I was too hungry so I just waited for the cheese to melt. An advice for the next time I make it.

Hej då, Kaja. 

2 komentarja:

  1. Najbrž se to lahko popeče kar v toasterju ali misliš, da ne bi prišlo tako dobro? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda! Če bi bila doma, bi definitivno uporabila kar toaster in najbrž niti ne bi dajala masla na zunanjo stran. Problem je, da tukaj nimamo takega toasterja in potem ne morem uporabiti tega načina. Tako da, v kolikor ni toasterja, pride ponev prav. ;)

      Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT