Onsdag och torsdag

V sredo (opravičuejem se za napako v prejšnjem postu, ko sem namesto torek napisala sreda - post sem pisala v sredo, zato je prišlo do pomote I guess) sem vstala ob 6.50, saj sem imela od 7:00 do 12:00 rezervirano veliko laundry sobo, da sem lahko oprala ter posušila nove rjuhe in ostalo umazano perilo. Med čakanjem, da se vse opere in posuši sem pojedla zajtrk, napisala blog, usposobila printer na mojemu prenosniku, sprintala pogodbo za erasmus štipendijo (I really need that money!) in verjetno še cel kup drugih reči. Ko sem vse sveže oprano perilo pospravila, sem skoraj tekla do ICE (trgovine), kjer je tudi pošta, da sem oddala pogodbo ter nato tekla na vlak in nato po Lundu do Humanisthuset, kjer sem imela ob 12:00 tečaj švedščine.


Po tečaju smo z Nikto odhitele do katedrale, kjer se je naša skupina zbrala, saj smo se nameravali udeležiti lova za zakladom, ki ga je organizirala univerza. Najprej smo se odpravili do najbolj oddaljene kontrolne točke, kjer smo morali opraviti prvo nalogo: držati čimveč kart v zraku z deli telesa. Nič jasno? Meni tudi ni bilo najprej. Ampak ko je punca s kartami v roki začela kričati cheek to cheek, cheek to nose, arm to foot, nam je bilo jasno da morata po dva in dva z izrečenimi deli telesa držati karto. Cilj igre je bil, da karte ne smejo pasti na tla in zmagala naj bi skupina na koncu največ v zraku. Ker smo bili pa vsi ena skupina je bila "nagrada" za uspeh to, da smo dobili dve črki in ne samo eno, saj je bil cilj celotnega lova to, da si zbral čimveč črk. Druga točka je bila pri univerzitetni knjižnici. Naloga je bila tek in vrtenje okoli palice 10-krat ter nazaj. Michiel, Emke in jaz smo se odločili, da bomo štrajkali in samo gledali ostale člane skupine. Ker je bilo gledanje precej zabavno, smo ostali kar tam in gledali (snemali) ter se smejali ostalim skupinam. Mycket roligt.



Ker smo postali žejni smo se odpravili do Systembolageta, kjer je Michielu padlo pivo iz rok na tla in začelo špricat na vse konce, predvsem pa po mojih hlačah, tako da sem morala "skočiti" do Malmota, da sem zamenjala hlače. Uf. Potem pa smo nekaj popili, pojedli in se odpravili proti Västgöta nation-u (MY NATION) in se postavili v dooooolgo vrsto za žur. Očitno je res edina ugodnost, ki jo mamo kot člani ta, da plačamo polovično vstopnino. No ja, bolje kot nič. Študentje so bili vsi precej dobre volje (if you know what I mean) in dejansko se mi je zdelo kot da sem bila edina trezna tam. Bo treba drugič popravit to napako. ;)


Ker sem prišla precej pozno domov, sem se odločila, da bom raje spet zamenjala mojo SUSA skupino in se dopoldne naspala. Tako da sem tečaj imela šele ob 12ih, po njem še sestanek za nadaljevalni tečaj svedščine, nato pa sem šla domov, si naredila za jest in se učila za današnji izpit. Precej dolgočasen dan, ampak tudi taki morajo bit. ;)

Hej då, Kaja. 

2 komentarja:

  1. Vsekakor ti ni dolgčas :-)
    Kako je šlo na izpitu? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izpit je bil precej enostaven, tako da upam da je šlo super :) jah, precej naporno je tukaj. Še posebej vikend :D

      Izbriši

Copyright © 2014 RANDOM BLONDE LAW STUDENT